Site structure

Wat houdt ‘Site Structure’ in?

De ‘Site structure’ kan in het Nederlands het beste vertaald worden als ‘de website structuur’. Het verwijst naar de manier waarop de verschillende webpagina’s en onderdelen van de website met elkaar zijn verbonden en zijn georganiseerd, inclusief de hiërarchie van de pagina’s en navigatiestructuur.

Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van de site structuur:

  1. URL-structuur: Het is belangrijk om een goede URL-structuur te hebben, die logisch en eenvoudig te begrijpen is, voor zowel zoekmachines als gebruikers. Een goede URL-structuur maakt het ook gemakkelijker om pagina’s op jouw website te vinden en te indexeren. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door gebruik te maken van categorieën en subcategorieën binnen jouw website.
  2. Interne links: Interne links zijn links die van de ene pagina op jouw website naar een andere pagina op jouw website leiden. Een goede interne linkstructuur kan zoekmachines helpen om de inhoud en de hiërarchie van jouw website te begrijpen, en kan ook helpen om het gebruiksgemak voor jouw bezoekers te verbeteren.
  3. Navigatie: Een duidelijke en gemakkelijk te gebruiken navigatie is belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers. Een goede navigatiestructuur maakt het gemakkelijk om de inhoud van jouw website te vinden, te indexeren en kan ook helpen om de gebruikerservaring te verbeteren.
  4. Sitemap: Een sitemap (b.v. sitemap.xml bestand) is een bestand dat een overzicht geeft van alle pagina’s op jouw website. Het kan helpen om zoekmachines te laten weten welke pagina’s op jouw website moeten worden geïndexeerd en kan ook helpen om de zoekmachines te laten zien hoe jouw website is gestructureerd.
  5. Pagina hiërarchie: Het is belangrijk om een duidelijke pagina hiërarchie te hebben, waarbij de belangrijkste webpagina’s op jouw website de hoogste prioriteit krijgen. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van categorieën en subcategorieën, waarbij de belangrijkste categorieën bovenaan worden geplaatst.

Een goede website structuur is dus belangrijk voor zowel zoekmachineoptimalisatie (SEO) als voor jouw gebruiker (lees ‘goede gebruikerservaring’). Het kan zoekmachines helpen om de relevantie en de waarde van de verschillende webpagina’s beter te begrijpen. Ook levert het voor de bezoeker een betere gebruikerservaring op, doordat het voor gebruikers makkelijker is om door de website te navigeren en de gewenste informatie te vinden. Bij het ontwerpen van een goede website structuur is het dus belangrijk om daar rekening mee te houden.

 .

Hulp nodig met jouw Website of SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Site Structure
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?