Wat is technische SEO

Wat is technische SEO

Wat is technische SEO: Technische SEO verwijst naar de optimalisatie van de technische aspecten van een website om de zoekmachinevriendelijkheid te verbeteren. Het gaat om het optimaliseren van de code, structuur en prestaties van een website om zoekmachines te helpen de inhoud te begrijpen en te indexeren en om een betere gebruikerservaring te bieden.

Enkele voorbeelden van technische SEO omvatten:

  1. Crawlfouten oplossen: Crawlfouten zijn fouten die optreden wanneer zoekmachines de website proberen te crawlen en bepaalde pagina’s niet kunnen bereiken. Dit kan worden veroorzaakt door b.v: kapotte links, pagina’s die niet bestaan, of andere technische problemen. Voor de SEO is het belangrijk om deze fouten op te lossen om ervoor te zorgen dat zoekmachines alle pagina’s op de website kunnen vinden en indexeren.
  2. Sitemap indienen: Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op een website en helpt zoekmachines om de pagina’s beter te begrijpen en te indexeren. Het indienen van een sitemap bij zoekmachines zoals Google helpt ervoor te zorgen dat alle pagina’s op de website worden gevonden en geïndexeerd.
  3. Paginasnelheid optimaliseren: Een snelle laadtijd van pagina’s is belangrijk voor de SEO, maar ook voor een goede gebruikerservaring en kan dus de rangschikking in zoekresultaten beïnvloeden. Technische SEO richt zich op het optimaliseren van de prestaties van een website, zoals het verminderen van de laadtijd van pagina’s, het verminderen van de grootte van afbeeldingen en het vermijden van overmatig gebruik van scripts.
  4. Mobielvriendelijkheid verbeteren: Met de opkomst van mobiele apparaten is het belangrijk dat websites mobielvriendelijk zijn. Technische SEO kan helpen bij het verbeteren van de mobielvriendelijkheid van een website, zoals het optimaliseren van de lay-out, het verminderen van de laadtijd en het gebruik van responsieve ontwerpen.
  5. Canonicalization instellen: Canonicalization is het proces van het bepalen van de juiste pagina om te indexeren wanneer er meerdere versies van dezelfde pagina zijn, zoals wanneer een pagina toegankelijk is via verschillende URL’s. Technische SEO kan helpen bij het instellen van canonicalization om te voorkomen dat zoekmachines dezelfde inhoud dubbel indexeren en de rangschikking van de website nadelig beïnvloeden.

Technische SEO is dus belangrijk omdat het helpt bij het optimaliseren van de technische aspecten van een website om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen en te indexeren en om een betere gebruikerservaring te bieden aan de bezoeker. Het kan leiden tot een verbeterde ranking in Google en dus meer verkeer naar jouw website!

 .

Hulp nodig met jouw technische SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat zijn Metatags
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361