Wat is technische SEO

Wat is technische SEO

Wat is technische SEO? Technische SEO verwijst naar de optimalisatie van de technische onderdelen in de website, om zo de zoekmachinevriendelijkheid verder te verbeteren. Het gaat o.a. om het optimaliseren van de code, structuur en prestaties van een website. Hierdoor wordt de zoekmachine geholpen om de inhoud van de site beter te begrijpen en god te kunnen indexeren.

Enkele voorbeelden van technische SEO zijn:

 1. Crawlfouten oplossen: Crawlfouten zijn fouten die kunnen optreden wanneer zoekmachines de website proberen te doorzoeken (crawlen) maar bepaalde webpagina’s niet kan bereiken. Dit kan worden veroorzaakt door b.v: kapotte links, pagina’s die niet (meer) bestaan, of andere technische problemen binnen de site. Voor de SEO is het belangrijk om al deze fouten op te lossen om er zo voor te zorgen dat zoekmachine alle pagina’s op de website goed kan vinden en kan indexeren.
  .
 2. Sitemap indienen: Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op een website en helpt zoekmachines om de pagina’s beter te begrijpen en te indexeren. Het indienen van een sitemap bij zoekmachines zoals Google, helpt ervoor te zorgen dat alle pagina’s op de website worden gevonden en worden geïndexeerd.
  .
 3. Paginasnelheid optimaliseren: Een snelle laadtijd van pagina’s is belangrijk voor de SEO, maar ook voor een goede gebruikerservaring en kan dus de rangschikking in zoekresultaten beïnvloeden. Technische SEO richt zich op het optimaliseren van de prestaties van een website, zoals het verminderen van de laadtijd van pagina’s, het verminderen van de grootte van afbeeldingen en het vermijden van overmatig gebruik van scripts.
  .
 4. Mobielvriendelijkheid verbeteren: Met de opkomst van mobiele apparaten is het belangrijk dat websites mobielvriendelijk zijn. Technische SEO kan helpen bij het verbeteren van de mobielvriendelijkheid van een website, zoals het optimaliseren van de lay-out, het verminderen van de laadtijd en het gebruik van responsieve ontwerpen.
  .
 5. Canonicalization goed instellen: Canonicalization is het technisch proces voor het bepalen van de juiste pagina die moet worden geïndexeerd wanneer er meerdere versies van dezelfde pagina zijn. Dit kan gebeuren wanneer 1 webpagina toegankelijk is via verschillende URL’s. Technische SEO kan helpen bij het instellen van de juiste canonicalization, om zo te voorkomen dat zoekmachines dezelfde inhoud dubbel gaat indexeren en daardoor de rangschikking van de website nadelig wordt beïnvloed.

Technische SEO is dus belangrijk, omdat het helpt bij het optimaliseren van de technische aspecten binnen een website, om zo de zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen en te indexeren. Het kan leiden tot een verbeterde ranking in Google en dus meer verkeer naar jouw website!

 .

Hulp nodig met jouw technische zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat zijn Metatags
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – Technische SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?