SEO specialist

SEO bedrijf Friesland

Als SEO specialist is SEO (of zoekmachine optimalisatie) een van mijn specialisaties. Op deze site vind je verschillende artikelen over SEO. Heb je mijn hulp nodig voor de SEO op jouw website? Of wil je een offerte ontvangen om een idee te krijgen van de kosten? Dan kun je mij altijd even mailen of bellen.

Tjeerd Engel – SEO specialist
info@tjeerdengel.nl
.

SEO specialist nodig?

SEO-specialistSEO specialist: Als SEO specialist help je bedrijven om hun website of webpagina’s zo goed mogelijk te optimaliseren voor zoekmachines. Dit is belangrijk omdat zoekmachines zoals Google en Bing de belangrijkste bronnen van verkeer zijn voor veel websites. Een goede SEO-strategie kan ervoor zorgen dat een website hoger in de zoekresultaten verschijnt, waardoor meer verkeer en potentiële klanten worden aangetrokken.

In dit artikel bespreken we verschillende aspecten van zoekmachineoptimalisatie en hoe je als SEO specialist een succesvolle strategie kunt ontwikkelen en uitvoeren.

.

Het belang van zoekmachineoptimalisatie door een SEO-specialist

Zoekmachineoptimalisatie is een essentieel onderdeel van online marketing geworden, omdat steeds meer mensen gebruik maken van zoekmachines om informatie te vinden. Volgens recente statistieken gebruikt ongeveer 93% van de internetgebruikers zoekmachines om websites te vinden.

Het is dus van cruciaal belang dat bedrijven hun website optimaliseren voor zoekmachines. Als ze dat niet doen, lopen ze het risico dat ze niet worden gevonden door potentiële klanten, en dus omzet mislopen.

.

Zoekmachineoptimalisatie in Nederland

Zoekmachineoptimalisatie is in Nederland net zo belangrijk als in andere delen van de wereld. Er zijn echter enkele specifieke kenmerken van de Nederlandse markt waar rekening mee moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een SEO-strategie.

Ten eerste wordt in Nederland veel gebruik gemaakt van zoekmachines zoals Google en Bing. Volgens de laatste cijfers heeft Google een marktaandeel van meer dan 90%, terwijl Bing een marktaandeel van ongeveer 4% heeft.

Ten tweede is de Nederlandse taal een belangrijk aspect van SEO in Nederland. Hoewel veel Nederlanders Engels spreken, is Nederlands de belangrijkste taal op internet. Dit betekent dat het belangrijk is om content te produceren die is geoptimaliseerd voor de Nederlandse taal.

Ten derde zijn er enkele specifieke zoekwoorden die populair zijn in Nederland. Zoekwoorden zoals “gratis” en “korting” zijn bijvoorbeeld erg populair onder Nederlandse gebruikers.

.

Zoekwoorden onderzoek

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie is het uitvoeren van zoekwoorden onderzoek. Hierbij wordt onderzocht welke zoekwoorden gebruikers gebruiken om informatie te vinden die gerelateerd is aan het onderwerp van de website.

Het is belangrijk om te kiezen voor zoekwoorden die relevant zijn voor de website, maar ook zoekwoorden die voldoende zoekvolume hebben en niet te veel concurrentie hebben. Er zijn verschillende tools beschikbaar om zoekwoordenonderzoek uit te voeren, waaronder Google Keyword Planner, SEMrush en Ahrefs.

.

On-page optimalisatie

On-page optimalisatie verwijst naar alle aspecten van de website zelf die kunnen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit omvat zaken als de URL-structuur, de titels en beschrijvingen van pagina’s, de header-tags, de interne linkstructuur en de inhoud van de pagina’s zelf.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle pagina’s van de website goed gestructureerd zijn en gebruiksvriendelijk zijn voor zowel zoekmachines als gebruikers. Hieronder staan enkele belangrijke elementen van on-page optimalisatie:

  • URL-structuur: De URL’s van de website moeten duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn voor zowel zoekmachines als gebruikers. Het is aan te bevelen om korte en relevante URL’s te gebruiken die de inhoud van de pagina samenvatten.
  • Pagina-titels: De titel van de pagina is een belangrijke factor voor zoekmachines om te begrijpen waar de pagina over gaat. Het is belangrijk om relevante en beschrijvende titels te gebruiken die de inhoud van de pagina nauwkeurig weergeven.
  • Meta-beschrijvingen: De meta-beschrijving is een korte samenvatting van de inhoud van de pagina die in de zoekresultaten wordt weergegeven. Het is belangrijk om een aantrekkelijke en relevante beschrijving te schrijven om gebruikers aan te moedigen om op de link te klikken.
  • Header-tags: Header-tags (H1, H2, H3, etc.) worden gebruikt om de structuur van de pagina aan te geven en de inhoud beter leesbaar te maken voor gebruikers. Het is belangrijk om relevante en beschrijvende header-tags te gebruiken die de inhoud van de pagina nauwkeurig weergeven.
  • Interne linkstructuur: De interne linkstructuur verwijst naar de manier waarop pagina’s op de website met elkaar verbonden zijn via links. Het is belangrijk om een duidelijke en logische structuur te hebben, zodat gebruikers en zoekmachines de website gemakkelijk kunnen begrijpen.
  • Content: De inhoud van de pagina is een belangrijk aspect van on-page optimalisatie. Het is belangrijk om hoogwaardige en relevante inhoud te produceren die de zoekintentie van de gebruiker goed weergeeft en antwoorden biedt op hun vragen.
  • Afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen ook worden geoptimaliseerd voor zoekmachines door middel van alt-tags en beschrijvende bestandsnamen.

.

Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie verwijst naar alle aspecten buiten de website zelf die kunnen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit omvat zaken als linkbuilding, social media en lokale SEO.

  • Linkbuilding: Linkbuilding verwijst naar het verkrijgen van links van andere websites naar de eigen website. Dit is een belangrijke factor voor zoekmachines om de relevantie en autoriteit van een website te bepalen. Het is belangrijk om hoogwaardige en relevante links te verkrijgen van betrouwbare websites.
  • Social media: Sociale media kunnen worden gebruikt om de zichtbaarheid van de website te vergroten en het verkeer te stimuleren. Het is belangrijk om relevante sociale media platforms te kiezen en

 

.

Heb je een SEO specialist nodig voor jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

 

Wie ben ik?

SEO-specialistDoor mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO specialist

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

× Hoe kan ik je helpen?