Wat zijn Headings

Wat zijn Headings of Heading tags… H1 H2 H3 etc…

Wat zijn Headings… H1, H2, H3, H4, H5 en H6 Heading tags... Headings, ook wel Heading tags of Heading title genoemt, zijn HTML-tags in de webtekst die worden gebruikt om de structuur van een webpagina te bepalen en de hiërarchie van de inhoud aan te geven. Ze worden vaak gebruikt door ontwikkelaars en webontwerpers om de visuele weergave van de inhoud te bepalen en ook om zoekmachines te helpen bij het indexeren van de pagina’s.

Er zijn totaal 6 verschillende niveaus van headings, aangeduid als H1 tot en met H6, waarbij H1 de belangrijkste en meest prominente heading is, gevolgd door H2, H3 enzovoort. Het gebruik van de verschillende niveaus van headings maakt het mogelijk om de inhoud van de webpagina’s te structureren en te ordenen, waardoor de gebruikers gemakkelijker door de pagina’s kunnen navigeren en de belangrijkste inhoud beter kunnen vinden.

Het wordt aanbevolen om elke webpagina ten minste één H1 heading te geven die de belangrijkste boodschap of het belangrijkste onderwerp van de webpagina samenvat. Vaak is dat de titel van de betreffende webpagina. Sub-onderwerpen en gerelateerde inhoud kunnen worden verdeelt via de H2 en H3 headings. De resterende headings (H4 t/m H6) gebruik je voor minder belangrijke inhoud en subsecties.
.

Headings en SEO

Headings spelen ook een belangrijke rol bij de zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat zoekmachines zoals Google de inhoud van een webpagina analyseren om te bepalen waar de pagina over gaat en hoe relevant deze is voor zoekopdrachten van gebruikers. Door het gebruik van headings op een webpagina kan de structuur en hiërarchie van de inhoud beter worden georganiseerd, waardoor zoekmachines beter begrijpen waar de webpagina over gaat.

Het gebruik van de H1 heading op een webpagina kan bijvoorbeeld aangeven wat het belangrijkste onderwerp van de pagina is, wat zoekmachines kan helpen bij het rangschikken van de pagina in zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten. Het gebruik van de H2 headings kan aangeven welke subonderwerpen belangrijk zijn voor de pagina en het gebruik van H3 tot en met H6 headings kan aangeven welke subonderwerpen minder belangrijk zijn.

Daarnaast kunnen headings ook helpen bij het verbeteren van de leesbaarheid en gebruikerservaring van de webpagina. Door de inhoud van een webpagina in duidelijke secties te verdelen met behulp van headings, kunnen gebruikers gemakkelijker door de pagina navigeren en de belangrijkste informatie vinden die ze nodig hebben. Dit kan op zijn beurt de bounce rate (het percentage bezoekers dat op je site landt en direct vertrekt) van een website verlagen en de tijd op de site verhogen. Beide positieve signalen voor de zoekmachine waardoor je webpagina beter zal scoren.

.

Hulp nodig met jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat zijn Headings
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

.

Wat zijn Headings… H1 H2 H3 etc…

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361