Hoe krijg je je website hoog in Google

Hoe krijg je je website hoog in Google?

Hoe krijg je je website hoog in Google? Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je website hoog in de zoekresultaten van Google verschijnt. Hieronder staan enkele belangrijke stappen die je kunt nemen:

 1. Zorg voor relevante en kwalitatieve inhoud: Zorg ervoor dat de inhoud van je website relevant is voor je doelgroep en van hoge kwaliteit is. Dit betekent dat de inhoud interessant, informatief en up-to-date moet zijn. Gebruik zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden, maar wees wel voorzichtig om niet te veel zoekwoorden te gebruiken, dit kan namelijk tegen je werken.
 2. Gebruik zoekmachine-optimalisatie (SEO): Door zoekmachine-optimalisatie (SEO) toe te passen op je website, kan je de kans vergroten dat je website hoog in Google verschijnt. SEO bestaat uit verschillende technieken, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden in je inhoud, het optimaliseren van je website structuur, het verkrijgen van backlinks en het optimaliseren van afbeeldingen.
 3. Maak een Google Mijn Bedrijf-account: Door een Google Mijn Bedrijf-account aan te maken, zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens, zoals openingstijden, adres en telefoonnummer, op Google verschijnen wanneer mensen op zoek zijn naar je bedrijf of soortgelijke bedrijven.
 4. Zorg voor een snelle website: Zorg ervoor dat je website snel laadt. Dit is niet alleen belangrijk voor gebruikerservaring, maar ook voor SEO, omdat Google websites die snel laden hoger rangschikt in de zoekresultaten.
 5. Maak gebruik van social media: Gebruik social media om je website te promoten en je inhoud te delen. Dit kan helpen om meer verkeer naar je website te trekken en je online zichtbaarheid te vergroten.
 6. Verzamel backlinks: Probeer zoveel mogelijk backlinks van andere websites te krijgen, dit zijn links naar jouw website vanaf andere websites. Dit kan helpen om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten.

Het optimaliseren van je website voor Google vereist inzet en tijd, maar het kan een aanzienlijk verschil maken in de online zichtbaarheid van je website.

.

Hoe krijg je je website hoog in Google met SEO?

SEO, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, is het proces van het optimaliseren van een website om deze hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. SEO is een belangrijk aspect van digitale marketing en kan helpen bij het vergroten van het verkeer naar een website en het genereren van meer leads en verkoop.

De zoekmachine Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, en daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe SEO werkt binnen deze zoekmachine.

Hoe werkt Google? Hoe krijg je je website hoog in Google

Google gebruikt complexe algoritmes om te bepalen welke webpagina’s het meest relevant zijn voor specifieke zoekopdrachten. De algoritmes houden rekening met verschillende factoren, waaronder zoekwoorden, inhoudskwaliteit, laadtijd van de website, de gebruikservaring en de autoriteit van de website.

Google gebruikt ook crawlers, ook wel bekend als spiders of bots, om webpagina’s te indexeren en te analyseren. Deze crawlers scannen de inhoud van de website en bepalen de relevantie ervan voor specifieke zoekopdrachten.

Hoe werkt SEO?

SEO is het proces van het optimaliseren van een website om deze beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Dit kan worden bereikt door verschillende technieken toe te passen, waaronder:

 1. Zoekwoordenonderzoek

Een van de eerste stappen in het SEO-proces is het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek. Dit houdt in dat er wordt gekeken welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor de website en welke zoekwoorden het meest worden gebruikt door potentiële bezoekers. Dit kan worden gedaan met behulp van tools zoals de Google Keyword Planner.

 1. On-page optimalisatie

On-page optimalisatie heeft betrekking op het optimaliseren van de inhoud en structuur van de website zelf. Dit omvat het optimaliseren van de titels, meta descriptions, koppen, afbeeldingen en inhoud van de website om deze relevanter te maken voor specifieke zoekwoorden.

 1. Technische optimalisatie

Technische optimalisatie heeft betrekking op het optimaliseren van de technische aspecten van de website. Dit omvat het optimaliseren van de laadtijd van de website, het gebruik van HTTPS, het toevoegen van sitemaps en het optimaliseren van de navigatie van de website.

 1. Linkbuilding

Linkbuilding heeft betrekking op het verkrijgen van links van andere websites naar de eigen website. Dit kan worden bereikt door het maken van waardevolle inhoud die andere websites willen delen en door het actief benaderen van andere websites om links te verkrijgen.

 1. Lokale SEO

Lokale SEO heeft betrekking op het optimaliseren van een website voor lokale zoekopdrachten. Dit omvat het optimaliseren van de inhoud van de website voor lokale zoekwoorden, het vermelden van lokale contactgegevens en het claimen van Google My Business-vermeldingen.

.

Het belang van SEO / Hoe krijg je je website hoog in Google

Het optimaliseren van een website voor zoekmachines kan een aanzienlijk positief effect hebben op de hoeveelheid verkeer naar de website. Dit komt doordat de meeste internetgebruikers zoeken naar informatie via zoekmachines en de meeste mensen alleen klikken op de eerste

.

Hulp nodig met jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Hoe krijg je je website hoog in Google
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?