SEO bedrijf Friesland

SEO bedrijf Friesland

SEO bedrijf Friesland: SEO, of zoekmachine optimalisatie, is een proces waarbij de online aanwezigheid van een bedrijf wordt verbeterd door het optimaliseren van de website en het verhogen van de zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google en Yahoo. SEO is een essentieel onderdeel van de digitale marketingstrategie van elk bedrijf dat online zichtbaarheid en klantenverkeer wil vergroten. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van SEO voor bedrijven bespreken, inclusief zoekwoordanalyse, on-page optimalisatie, linkbuilding en lokale SEO.
.

Waarom kiezen voor een SEO bedrijf in Friesland?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om samen te werken met een SEO-bedrijf om hun zoekmachineoptimalisatie te verbeteren:

 • Expertise: Een professioneel SEO-bedrijf heeft de expertise en ervaring om effectieve SEO-strategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Ze hebben een grondige kennis van de nieuwste trends, best practices en technieken op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.
 • Bespaar tijd en moeite: SEO is een continu proces en vereist veel tijd en inspanning. Door samen te werken met een SEO-bedrijf kun je deze taken uitbesteden en jouw eigen tijd en middelen besparen.
 • Toegang tot geavanceerde tools: SEO-bedrijven hebben vaak toegang tot geavanceerde SEO-tools en -technologieën die anders moeilijk of duur te verkrijgen zouden zijn voor individuele bedrijven.
 • Focus op kernactiviteiten: Door SEO uit te besteden, kun je zich richten op jouw kernactiviteiten en bedrijfsdoelstellingen, terwijl het SEO-bedrijf zich richt op het vergroten van jouw online zichtbaarheid en het genereren van meer verkeer en leads naar jouw website.
 • Meetbare resultaten: SEO-bedrijven gebruiken meetbare doelstellingen en resultaten om hun strategieën te sturen en te optimaliseren. Hierdoor kun je de impact van jouw investering in SEO volgen en de ROI van jouw campagnes nauwkeurig meten
  .

Wat is SEO?

Zoekwoordanalyse

Zoekwoordanalyse is een cruciaal onderdeel van SEO, omdat het bedrijven in staat stelt te begrijpen welke zoekwoorden en -frases hun doelgroep gebruikt om te zoeken naar producten of diensten die zij aanbieden. Door te weten welke zoekwoorden relevant zijn voor hun bedrijf, kunnen bedrijven hun website optimaliseren om beter te worden gevonden in zoekmachines voor deze zoekwoorden.

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om zoekwoordanalyse uit te voeren, waaronder de Google Zoekwoordplanner, SEMrush, Ahrefs en Moz. Deze tools bieden informatie over het zoekvolume, de concurrentie en de relevantie van zoekwoorden voor jouw bedrijf.

Bij het uitvoeren van zoekwoordanalyse moet je rekening houden met de intentie van de gebruiker achter de zoekopdracht. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld op zoek zijn naar informatie, producten of diensten. Door te begrijpen welke zoekwoorden relevant zijn voor de intentie van de gebruiker, kun je de juiste inhoud creëren en optimaliseren om beter te worden gevonden in zoekmachines.

On-page optimalisatie

On-page optimalisatie verwijst naar het optimaliseren van de inhoud en technische aspecten van jouw website om beter te worden gevonden in zoekmachines. Dit omvat onder andere:

 • Titel tag: De titel tag is het belangrijkste element van on-page optimalisatie, omdat het zoekmachines vertelt waar de pagina over gaat. Het is belangrijk om jouw belangrijkste zoekwoord op te nemen in de titel tag en deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gebruikers.
 • Meta description: De meta description is de korte beschrijving van jouw pagina die wordt weergegeven in zoekresultaten. Het is belangrijk om deze aantrekkelijk te maken voor gebruikers en jouw belangrijkste zoekwoord op te nemen.
 • Headers: Headers, ook wel bekend als koppen of titels, zijn HTML-tags die de hiërarchie van de inhoud op een pagina aangeven. Het is belangrijk om jouw belangrijkste zoekwoord op te nemen in de H1-header en subonderwerpen te verdelen in H2, H3 enzovoort.
 • Content: De inhoud van jouw pagina is belangrijk voor zoekmachines en gebruikers. Het is belangrijk om kwalitatieve en relevante inhoud te creëren die gebruikers informeert en inspireert.
 • Afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines. Het is belangrijk om relevante alt-tekst toe te voegen aan jouw afbeeldingen om zoekmachines te helpen begrijpen waar de afbeelding over gaat
 • URL-structuur: Het is belangrijk om een logische en duidelijke URL-structuur te hebben op jouw website. Dit helpt zoekmachines en gebruikers om te begrijpen waar de pagina over gaat en hoe deze zich verhoudt tot andere pagina’s op jouw site.

Linkbuilding

Linkbuilding verwijst naar het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Dit is een belangrijke factor voor SEO omdat zoekmachines links gebruiken om de autoriteit en relevantie van jouw website te bepalen.

.

Hulp nodig met jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?SEO bedrijf Friesland
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

.
SEO bedrijf Friesland

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361