Zoekmachine Marketing

Zoekmachine marketing

Als zoekmachine marketing specialist is SEO (of zoekmachine optimalisatie) een van mijn specialisaties. Op deze site vind je verschillende artikelen over SEO. Heb je mijn hulp nodig voor de SEO op jouw website? Of wil je een offerte ontvangen om een idee te krijgen van de kosten? Dan kun je mij altijd even mailen of bellen.

Tjeerd Engel – SEO specialist
info@tjeerdengel.nl

.

Wat is Zoekmachine Marketing

Zoekmachine marketing, ook wel bekend als Search Engine Marketing (SEM), is het proces van het adverteren van een website of bedrijf via zoekmachines, zoals Google, Bing of Yahoo. Het is een vorm van online marketing waarbij zoekwoorden en advertenties worden gebruikt om de zichtbaarheid en het verkeer naar een website te vergroten.

Er zijn twee hoofdtypen zoekmachine marketing: zoekmachine optimalisatie (SEO) en betaalde zoekmachine advertenties (SEA). SEO is het proces van het optimaliseren van de website om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines. SEA omvat het plaatsen van advertenties op zoekmachines, zoals Google AdWords of Bing Ads, waarbij betaald wordt voor klikken op deze advertenties.

Door zoekmachine marketing te gebruiken, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid in zoekmachines vergroten en hun doelgroep beter bereiken. Het kan ook helpen bij het verhogen van de websiteverkeer en het verbeteren van de conversieratio’s.

.

Zoekmachine marketing- SEO – Search Engine Optimization

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat zoekmachine optimalisatie betekent. Het is een proces dat gericht is op het verbeteren van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo.

Het doel van SEO is om de website te optimaliseren op verschillende aspecten zoals content, techniek en autoriteit. Door het optimaliseren van deze aspecten, kunnen zoekmachines de website beter begrijpen en beoordelen op relevantie en kwaliteit. Hierdoor kan de website hoger worden gerangschikt in de zoekresultaten en dus meer organisch verkeer genereren.

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt bij SEO, zoals het optimaliseren van zoekwoorden, het creëren van kwalitatieve content, het verbeteren van de technische structuur van de website en het verkrijgen van backlinks van betrouwbare en relevante websites.

SEO is een belangrijk onderdeel van zoekmachine marketing en kan helpen om de online aanwezigheid en zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat SEO een lange-termijnstrategie is die tijd en inspanning vergt, en dat het resultaat niet altijd direct zichtbaar is.

.

Zoekmachine marketing- SEA – Search Engine Advertising

SEA staat voor Search Engine Advertising, wat in het Nederlands zoekmachine adverteren betekent. Het is een vorm van online adverteren waarbij advertenties worden geplaatst in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo.

Bij SEA betaalt een adverteerder voor het plaatsen van de advertentie, meestal per klik (Cost-Per-Click, CPC). De advertenties worden weergegeven bovenaan of onderaan de organische zoekresultaten, en hebben meestal een label dat aangeeft dat het om een advertentie gaat.

Adverteerders kunnen de advertenties richten op specifieke zoekwoorden en zoektermen die relevant zijn voor hun bedrijf en doelgroep. Door gericht te adverteren op deze zoektermen, kunnen adverteerders hun zichtbaarheid vergroten en meer bezoekers naar hun website trekken.

SEA kan een effectieve manier zijn om snel meer verkeer naar een website te genereren en kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op een bredere online marketingstrategie. Het is echter belangrijk om een goed begrip te hebben van de kosten en resultaten van SEA, en om de campagne regelmatig te optimaliseren om het meeste uit de investering te halen.

.

Hulp nodig met jouw SEO / Zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Zoekmachineoptimalisatie Friesland
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

× Hoe kan ik je helpen?