Site structure

Wat houdt ‘Site Structure’ in?

‘Site structure’ kan in het Nederlands vertaald worden als ‘website structuur’. Het verwijst naar de manier waarop de verschillende pagina’s en secties van een website met elkaar zijn verbonden en georganiseerd, inclusief de hiërarchie van de pagina’s en de navigatiestructuur.

Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van site structuur:

  1. URL-structuur: Het is belangrijk om een URL-structuur te hebben die logisch en eenvoudig te begrijpen is voor zowel zoekmachines als gebruikers. Een goede URL-structuur maakt het ook gemakkelijker om pagina’s op jouw website te vinden en te indexeren. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door gebruik te maken van categorieën en subcategorieën in jouw URL’s.
  2. Interne links: Interne links zijn links die van de ene pagina op jouw website naar een andere pagina op jouw website leiden. Een goede interne linkstructuur kan zoekmachines helpen om de inhoud en de hiërarchie van jouw website te begrijpen, en kan ook helpen om het gebruiksgemak voor jouw bezoekers te verbeteren.
  3. Navigatie: Een duidelijke en gemakkelijk te gebruiken navigatie is belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers. Een goede navigatiestructuur maakt het gemakkelijk om de inhoud van jouw website te vinden en te indexeren, en kan ook helpen om de gebruikerservaring te verbeteren.
  4. Sitemap: Een sitemap is een bestand dat een overzicht geeft van alle pagina’s op jouw website. Het kan helpen om zoekmachines te laten weten welke pagina’s op jouw website moeten worden geïndexeerd en kan ook helpen om de zoekmachines te laten zien hoe jouw website is gestructureerd.
  5. Pagina hiërarchie: Het is belangrijk om een duidelijke pagina hiërarchie te hebben, waarbij de belangrijkste pagina’s op jouw website de hoogste prioriteit krijgen. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van categorieën en subcategorieën, waarbij de belangrijkste categorieën bovenaan worden geplaatst.
  6. Responsive design: Een website die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en verschillende schermformaten, kan de gebruikerservaring verbeteren en kan ook helpen om de ranking in zoekmachines te verbeteren. Een responsive design zorgt ervoor dat jouw website er goed uitziet en goed werkt op verschillende apparaten.

Een goede website structuur is belangrijk voor zowel zoekmachineoptimalisatie (SEO) als gebruikerservaring. Het kan helpen om de relevantie en waarde van de pagina’s te begrijpen voor zoekmachines, en het kan het gemakkelijker maken voor gebruikers om door de website te navigeren en de gewenste informatie te vinden.

Bij het ontwerpen van een website structuur is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de doelstellingen van de website, de behoeften van de gebruikers, de inhoud van de website en de zoekwoorden die relevant zijn voor de website.

Een goed georganiseerde website structuur kan ook helpen om een consistent en duidelijk merkimago over te brengen en de algehele gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren.

 .

Hulp nodig met jouw SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbaar zelfstandige? Die die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Site Structure
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361