Wat zijn Metatags

Wat zijn Metatags

Wat zijn Metatags: Metatags zijn korte beschrijvende stukjes code die zijn opgenomen in de HTML van een webpagina en die informatie bevatten over de inhoud van de pagina. Deze tags worden gebruikt door zoekmachines om te bepalen waar de pagina over gaat en welke informatie erop staat. Hierdoor kunnen zoekmachines de pagina beter indexeren en kunnen gebruikers betere zoekresultaten krijgen.

Er zijn verschillende soorten metatags die gebruikt kunnen worden, elk met een andere functie. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste metatags en hun functies:

  1. Title tag: De title tag is de belangrijkste metatag op een webpagina. Het is het stukje tekst dat bovenaan de browserbalk wordt weergegeven en het is ook de tekst die wordt weergegeven in de zoekresultaten. De title tag moet kort en beschrijvend zijn en moet de belangrijkste zoekwoorden bevatten die de inhoud van de pagina beschrijven.
  2. Description tag: De description tag geeft een korte beschrijving van de inhoud van de pagina en wordt vaak weergegeven onder de titel in de zoekresultaten. Het is belangrijk om de belangrijkste zoekwoorden in de description tag op te nemen en ervoor te zorgen dat de beschrijving aantrekkelijk genoeg is om gebruikers te laten doorklikken naar de pagina.
  3. Keywords tag: De keywords tag is een metatag die vroeger veel werd gebruikt om zoekwoorden op te nemen die relevant waren voor de inhoud van de pagina. Tegenwoordig wordt de keywords tag echter niet meer zo vaak gebruikt, omdat zoekmachines nu meer kijken naar de inhoud van de pagina zelf om te bepalen waar de pagina over gaat.
  4. Robots tag: De robots tag geeft zoekmachines instructies over hoe ze de pagina moeten indexeren. Bijvoorbeeld, of de pagina wel of niet geïndexeerd moet worden, of zoekmachines wel of niet links mogen volgen op de pagina, enzovoort.
  5. Canonical tag: De canonical tag wordt gebruikt om aan te geven welke pagina de originele versie is van een pagina met dezelfde of vergelijkbare inhoud. Dit is handig in gevallen waarin er meerdere versies van dezelfde pagina bestaan, bijvoorbeeld wanneer een pagina op verschillende manieren kan worden bereikt.
  6. Open Graph tags: Open Graph tags worden gebruikt om informatie over de pagina te delen op sociale media. Hiermee kan de pagina op een aantrekkelijke manier worden weergegeven wanneer deze wordt gedeeld op sociale media, met bijvoorbeeld een afbeelding en een beschrijving.
  7. Twitter Card tags: Twitter Card tags werken op een vergelijkbare manier als Open Graph tags, maar zijn specifiek bedoeld voor Twitter. Hiermee kan de pagina op een aantrekkelijke manier worden weergegeven wanneer deze wordt gedeeld op Twitter, met bijvoorbeeld een afbeelding en een beschrijving.

Het gebruik van metatags is belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines de inhoud van een pagina goed kunnen begrijpen en indexeren. Het is echter ook belangrijk om te onthouden dat metatags niet de enige factor is die bepaalt hoe een pagina gerankt wordt in Google!

 .

Hulp nodig met jouw SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbaar zelfstandige? Die die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat zijn Metatags
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361