Hoe ben ik beter te vinden in Google

Hoe ben ik beter te vinden in Google?

Er zijn verschillende manieren om beter gevonden te worden in Google. Hieronder vindt je enkele tips die je kunnen helpen:

 1. Gebruik relevante zoekwoorden: Kies de zoekwoorden die mensen zouden gebruiken om jouw inhoud te vinden en gebruik deze zoekwoorden in jouw inhoud. Dit kan helpen bij het verbeteren van jouw zoekresultaten.
 2. Maak gebruik van meta-tags: Voeg meta-tags toe aan jouw website om zoekmachines te vertellen waar jouw inhoud over gaat.
 3. Zorg voor kwalitatieve inhoud: Zorg ervoor dat jouw inhoud relevant en van hoge kwaliteit is. Dit kan helpen bij het aantrekken van bezoekers en het verbeteren van jouw zoekresultaten.
 4. Maak gebruik van backlinks: Probeer zoveel mogelijk backlinks te verzamelen van andere websites naar jouw website. Dit kan helpen bij het verbeteren van jouw zoekresultaten.
 5. Optimaliseer jouw website: Zorg ervoor dat jouw website snel laadt en gebruiksvriendelijk is. Dit kan helpen bij het verbeteren van jouw zoekresultaten.
 6. Maak gebruik van sociale media: Maak gebruik van sociale media om jouw website en inhoud te promoten. Dit kan helpen bij het verbeteren van jouw zoekresultaten.
 7. Gebruik Google Mijn Bedrijf: Maak een Google Mijn Bedrijf-profiel aan en vul deze volledig in. Dit kan helpen bij het verbeteren van jouw lokale zoekresultaten.

Hoe ben ik beter te vinden in Google? Nog een aantal extra tips…

Door deze tips te volgen, kun je jouw website en inhoud beter vindbaar maken in Google. Het is echter belangrijk om te onthouden dat zoekmachineoptimalisatie een doorlopend proces is en dat het tijd kan kosten voordat je resultaten ziet.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de praktijk van het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van een website of pagina in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het doel van SEO is om meer organisch verkeer naar jouw website te genereren door hoger te ranken in zoekresultaten. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je jouw website of pagina beter vindbaar kunt maken in Google.

 1. Zoekwoordonderzoek: Het is belangrijk om te beginnen met zoekwoordonderzoek om te weten welke zoekwoorden jouw potentiële klanten gebruiken om naar jouw producten of diensten te zoeken. Door deze zoekwoorden te gebruiken in jouw website-inhoud, kun je jouw website beter vindbaar maken in zoekresultaten.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om zoekwoordonderzoek te doen, waaronder de Google Zoekwoordplanner, SEMrush en Ahrefs. Deze tools geven inzicht in het zoekvolume en de concurrentie van zoekwoorden, zodat je de meest relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf kunt kiezen.

 1. Optimaliseer jouw website voor zoekmachines: Er zijn verschillende technische aspecten van jouw website die je kunt optimaliseren om de zoekmachinevriendelijkheid te verbeteren. Een aantal belangrijke aspecten zijn:
 • URL-structuur: zorg ervoor dat jouw URL’s eenvoudig en duidelijk zijn, zodat zoekmachines de inhoud van jouw pagina’s gemakkelijk kunnen begrijpen.
 • Paginatitel: gebruik zoekwoorden in jouw paginatitels om zoekmachines te laten weten waar jouw pagina over gaat.
 • Meta beschrijving: een korte beschrijving die onder jouw paginatitel in zoekresultaten wordt weergegeven. Zorg ervoor dat jouw meta-beschrijvingen duidelijk en relevant zijn voor de inhoud van jouw pagina.
 • Header tags: gebruik header tags (H1, H2, H3, enz.) om de structuur van jouw inhoud te organiseren en zoekmachines te helpen begrijpen waar jouw inhoud over gaat.
 • Afbeeldingsoptimalisatie: gebruik relevante bestandsnamen en alt-tags om zoekmachines te laten weten waar jouw afbeeldingen over gaan.
 1. Creëer waardevolle inhoud: Zoekmachines hechten veel waarde aan inhoud van hoge kwaliteit en relevantie. Door waardevolle inhoud te creëren die gericht is op de zoekwoorden waarop je wilt ranken, kun je jouw website hoger laten ranken in zoekresultaten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw inhoud gemakkelijk leesbaar is en aantrekkelijk is voor jouw doelgroep.
 2. Backlinks: Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en worden beschouwd als een belangrijke ranking factor in zoekmachines. Hoe meer backlinks jouw website heeft van kwalitatief hoogwaardige websites, hoe hoger jouw website zal ranken in zoekresultaten.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw backlinks afkomstig zijn van relevante websites die gerelateerd zijn aan jouw niche of branche. Je kunt backlinks verkrijgen door waardevolle inhoud te creëren die anderen willen delen, door actief deel te nemen aan online

.

Hulp nodig met jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Zoekmachineoptimalisatie Friesland
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?