Wat is SEO

Wat is SEO?

Wat is SEO: SEO is de afkorting van Search Engine Optimisation en staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO is een essentieel onderdeel van je online marketing mix. Het is het proces van het optimaliseren van je website en de inhoud ervan om zo hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines ( zoals Google). Door middel van SEO kan een bedrijf meer organisch verkeer (lees gratis resultaten in de zoekmachine) naar zijn website trekken. Dat leidt in de meeste gevallen tot meer potentiële klanten en een hogere omzet.

Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op de ranking van een website in de zoekresultaten. Sommige van deze factoren zijn niet beïnvloedbaar. Denk bijvoorbeeld aan de tijd dat een domein geregistreerd is.

Maar diverse factoren die invloed hebben op de ranking zijn (deels) wel beïnvloedbaar. Denk aan; de inhoud van de website, de structuur van de website, de laadsnelheid van de website, de aanwezigheid van backlinks en de gebruikservaring van de website. Door deze onderdelen te optimaliseren, kan een website hoger gaan scoren in de zoekresultaten en dus meer verkeer aantrekken.

SEO Offerte aanvragen

Inhoud is koning

Een van de belangrijkste aspecten van SEO is de inhoud (o.a. de teksten) in de website. Het is belangrijk dat de inhoud van de website relevant en waardevol is voor de bezoekers. Dit betekent dat de inhoud goed moet aansluiten bij de zoekopdracht van de bezoeker en de vragen die zij hebben. Dit kan worden bereikt door zoekwoorden te gebruiken die gerelateerd zijn aan de inhoud van de website en de zoekopdrachten van de bezoeker. Het is belangrijk om deze zoekwoorden op een natuurlijke manier in de inhoud/tekst te verwerken, zodat het niet overkomt als spam. SEO-spam (of ongeoorloofde SEO-trucjes) kunnen weer leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten.

Voor een goede score in de zoekmachine is ook belangrijk om regelmatig nieuwe inhoud toe te voegen aan je website. Dit kan worden gedaan door middel van blogartikelen, nieuwsberichten en andere relevante inhoud regelmatige toe te voegen aan je site. Dit geeft niet alleen de bezoekers van de website een reden om terug te komen, maar het laat ook zoekmachines zien dat de website actief is en regelmatig wordt bijgewerkt.

.

Structuur en techniek – Wat is SEO

Naast de inhoud van de website is ook de structuur en techniek van de website belangrijk voor SEO. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met een duidelijke en gestructureerde indeling, waarbij de belangrijkste pagina’s gemakkelijk te vinden zijn. Dit kan worden geregeld door het gebruik van duidelijke navigatiestructuur en toepassen van interne links in je teksten.

Daarnaast is het belangrijk dat de technische aspecten van de website goed zijn geoptimaliseerd. Dit is onder andere; de laadsnelheid van de website (snelle site scoren beter dan heeeeeele traaaaage sites), de responsiviteit (de weergave op een smartphone is anders dan bij een desktop of tablet versie) en de beveiliging van de website (Google hecht een hoge waarde aan veiligheid).

Dus… een trage website kan leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten. De website goed werkt op mobiele apparaten, omdat steeds meer mensen tegenwoordig internet gebruiken op hun mobiele telefoon of tablet. Een onveilige website leiden tot een lagere ranking, omdat zoekmachines de voorkeur geven aan veilige websites.

.

Backlinks – Wat is SEO:

Een andere belangrijke rankingfactor is het aantal backlinks naar de website. Een backlink is een hyperlink die vanaf een andere website naar jouw website verwijst. Dit wordt ook wel een inbound link genoemd. Backlinks worden gezien als een belangrijke factor in het bepalen van de ranking van een website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Backlinks worden beschouwd als een teken van de kwaliteit en relevantie van de inhoud van jouw website. Als andere websites bereid zijn om naar jouw website te linken, dan wordt dit gezien als een teken van vertrouwen en autoriteit. Het hebben van kwalitatief hoogwaardige backlinks kan daarom helpen om de ranking van jouw website in de zoekresultaten te verbeteren.

Het is wel zo dat niet alle backlinks gelijk zijn… Zoekmachines kijken naar verschillende factoren om te bepalen of een backlink waardevol is of niet. Zo wordt er gekeken naar de relevantie van de website die naar jouw website linkt. Als de website die naar jouw website linkt niet relevant is voor jouw niche of branche, dan kan dit zelfs een negatieve invloed hebben op de ranking van jouw website.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de autoriteit van de website (DA) die naar jouw website linkt. Als de website die naar jouw website linkt zelf een hoge autoriteit heeft en als betrouwbaar wordt beschouwd door zoekmachines, dan kan dit helpen om de ranking van jouw website te verbeteren. Wordt er ‘gelinkt’ vanaf een website met een lage domein autoriteit, dan kan het juist ten koste gaan van je score in Google… Het is dus zaak om alleen kwalitatieve links te verzamelen.

Het verkrijgen van backlinks kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo kan je bijvoorbeeld contact opnemen met andere websites en vragen of ze bereid zijn om naar jouw website te linken. Verder zijn er diverse linkpagina’s actief die je kunt gebruiken voor linkbuilding of kun je via commerciële platformen links kopen.

 .

Hulp nodig met jouw SEO?

Heb je hulp nodig voor jouw SEO? Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige?Wat is SEO

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

 


  Jouw naam

  Jouw e-mailadres

  Jouw huidige webadres

  Wat wil je

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor

  SEO / Zoekmachine OptimalisatieBestaande website optimaliserenNieuwe website laten makenAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf jouw vraag/hulpvraag:

  Wat is SEO

  Door Tjeerd Engel

  Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

  × Hoe kan ik je helpen?