laadsnelheid van je website

Hoe optimaliseer je de laadsnelheid van je website?

De laadsnelheid van een website is een belangrijke (ranking) factor voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het heeft dus invloed op hoe goed een website presteert in zoekresultaten en hoe gebruikers de website ervaren. Hieronder bespreken we waarom de laadsnelheid zo belangrijk is en wat je kunt doen om deze te optimaliseren.

.

Waarom is de laadsnelheid belangrijk voor SEO?

  1. Gebruikerservaring: Een van de belangrijkste redenen waarom de laadsnelheid belangrijk is voor SEO, is omdat het direct invloed heeft op de gebruikerservaring. Als een website traag laadt, kan dit frustrerend zijn voor gebruikers en kunnen zij geneigd zijn de website te verlaten voordat deze zelfs maar is geladen. Dit kan leiden tot een hoger bouncepercentage (het percentage bezoekers dat op je site landt en direct vertrekt) en minder tijd op de website, wat kan leiden tot een lagere ranking in zoekresultaten.
  2. Crawlbudget: Zoekmachines zoals Google hebben een beperkt ‘budget’ voor het crawlen van websites. Als een website of webpagina traag laadt, kan dit ertoe leiden dat de crawlers van zoekmachines (een soort robotjes die je website bezoek en doorzoeken) veel minder pagina’s op je website kunnen crawlen (doorzoeken) en kan indexeren. Hierdoor kunnen belangrijke pagina’s van de website worden gemist, wat kan leiden tot een lagere ranking in zoekresultaten.
  3. Rankingfactoren: Google heeft bevestigd dat de laadsnelheid een rankingfactor is voor zoekresultaten. Als twee websites met vergelijkbare inhoud en kwaliteit worden vergeleken, zal de website met de snellere laadtijd waarschijnlijk hoger scoren in zoekresultaten. Dit komt omdat Google een goede gebruikerservaring wil bieden aan zijn gebruikers, en een snellere laadtijd kan hierbij helpen.

.

Hoe optimaliseer je de laadsnelheid van je website dan?

  1. Comprimeer afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen een van de grootste boosdoeners zijn als het gaat om trage laadtijden van een website. Het is daarom belangrijk om afbeeldingen te comprimeren voordat ze worden geüpload naar de website. Hierdoor worden de bestandsgroottes verkleind, wat leidt tot snellere laadtijden. Dit kan b.v. door de afbeeldingen te bewerken via Photoshop of er zijn binnen WordPress speciale plugins beschikbaar om de afmeldingen te comprimeren.
  2. Verminder HTTP-verzoeken: Elk element op een webpagina, zoals afbeeldingen, scripts en stijlbladen, resulteert in een HTTP-verzoek. Hoe meer verzoeken er zijn, hoe langer het duurt om de pagina te laden. Door het verminderen van het aantal elementen en het combineren van scripts en stijlbladen kan het aantal HTTP-verzoeken worden verminderd, waardoor de laadtijd van de pagina wordt verkort.
  3. Gebruik caching: Caching is het opslaan van de inhoud van een webpagina op de computer van de gebruiker of op de server, waardoor de pagina sneller kan worden geladen bij een volgend bezoek. Door het gebruik van caching kan de laadtijd van de pagina worden verkort en kan het aantal verzoeken naar de server worden verminderd. Dit kan via speciale plugins of soms kun je dit bij je host via de server laten tegelen.
  4. Gebruik een Content Delivery Network (CDN) Een CDN is een netwerk van servers die zijn geoptimaliseerd voor het leveren van webinhoud. Door het gebruik van een CDN kan de inhoud van een website worden geleverd vanaf de server die het dichtst bij de gebruiker is. .

    .

Hulp nodig met het verlagen van de laadsnelheid van je website of  SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Optimaliseer laadsnelheid website
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361