Beter te vinden in Google

Beter te vinden in Google

Beter te vinden in Google: Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat deze goed vindbaar is in Google. Een hogere ranking in Google zorgt voor meer bezoekers op je website en daarmee meer potentiële klanten of lezers. Er zijn verschillende manieren om je Google ranking te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips om beter te vinden te zijn in Google.

  1. Kies de juiste zoekwoorden

Om beter gevonden te worden in de zoekmachine is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen. Dit zijn de woorden waarop je gevonden wilt worden in de zoekresultaten van Google. Denk hierbij aan woorden die passen bij je product of dienst, maar ook aan woorden die je doelgroep gebruikt. Je kunt hiervoor verschillende tools gebruiken, zoals Google Trends of de Zoekwoordplanner van Google Ads.

  1. Schrijf relevante content

Een belangrijke factor voor een hogere Google ranking is relevante content. Schrijf teksten die aansluiten bij de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en die waardevol zijn voor je doelgroep. Zorg dat je content uniek en origineel is en vermijd dubbele content. Dit kan namelijk leiden tot een lagere ranking in de zoekmachine.

  1. Maak gebruik van meta descriptions en titels

Een goede meta description en titel zorgen ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om op jouw website te klikken. Zorg dat deze goed aansluiten bij de inhoud van de pagina en vermeld hierin ook de belangrijkste zoekwoorden.

  1. Optimaliseer afbeeldingen en video’s

Het is niet alleen belangrijk om de tekst op je website te optimaliseren voor Google, maar ook de afbeeldingen en video’s. Geef de afbeeldingen en video’s een passende bestandsnaam en vul de alt-tekst in. Dit zorgt ervoor dat zoekmachine begrijpt waar de afbeelding of video over gaat.

  1. Zorg voor een goede website structuur

Een overzichtelijke website structuur zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor een hogere Google ranking. Zorg dat de pagina’s op je website logisch geordend zijn en dat de interne links goed werken. Maak daarnaast gebruik van een sitemap en robots.txt-bestand om Google te helpen bij het indexeren van je website.

  1. Verzamel backlinks

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Dit laat zien dat andere websites jouw content waardevol vinden en kan een positief effect hebben op je Google ranking. Zorg dat je goede content hebt die andere websites willen delen en benader eventueel zelf andere websites om een link te plaatsen naar jouw website.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om je SEO ranking te verbeteren. Kies de juiste zoekwoorden, schrijf relevante content, maak gebruik van meta descriptions en titels, optimaliseer afbeeldingen en video’s, zorg voor een goede website structuur en verzamel backlinks. Door deze tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent in Google en meer bezoekers naar je website trekt.

.

Hulp nodig met jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Beter te vinden in Google
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361