SEO specialist Friesland

Kies voor een SEO bureau Friesland

Je zocht (waarschijnlijk) op SEO bureau Friesland. Leuk dat je zo bij mij terecht bent gekomen! Het uitvoeren van SEO is een van mijn specialisaties. Maar wat doen een SEO-bureau nu eigenlijk voor zijn klanten?  Hier een korte uitleg; Een specialist in zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization)/ SEO, helpt klanten om hun websites hoger te laten scoren in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het doel van SEO is om meer verkeer naar de website te leiden en zo het online succes van een bedrijf te vergroten.

.

Wat Doet een SEO-specialist? | SEO bureau Friesland

Een SEO-specialist voert verschillende taken uit om ervoor te zorgen dat een website goed presteert in zoekmachines. Dit zijn de belangrijkste taken van een SEO bureau:

.

1. Het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek

Het zoekwoordonderzoek is een van de belangrijkste taken van een SEO-specialist. Hierbij wordt gezocht naar de juiste zoekwoorden waarop de website zich moet richten. Door relevante zoekwoorden te vinden, kan de website hoger scoren in de zoekresultaten.

Bij zoekwoordonderzoek maakt de SEO-specialist vaak gebruik van tools zoals een Keyword Planner. Deze tools helpen om te begrijpen welke zoekwoorden populair zijn en hoe concurrenten deze gebruiken.

.

2. Doorvoeren van technische SEO

Technische SEO richt zich op het optimaliseren van de technische aspecten van een website. Dit omvat onder andere:

 • Het verbeteren van de URL-structuur.
 • Het versnellen van de laadsnelheid van de website.
 • Het optimaliseren van de mobiele gebruikerservaring.

De SEO-specialist zorgt ervoor dat de website goed geïndexeerd wordt door zoekmachines. Dit betekent dat de juiste metadata ingesteld moet worden en eventuele technische problemen opgelost moeten worden.

.

3. On-page optimalisatie

On-page optimalisatie draait om het verbeteren van de inhoud van een website. De specialist zorgt ervoor dat de inhoud relevant en van hoge kwaliteit is. Dit omvat:

 • Optimalisatie van titels, beschrijvingen en headers.
 • Toevoegen van interne links.
 • Zorgen dat de inhoud uniek en gemakkelijk te lezen is.

Belangrijke Onderdelen van On-page Optimalisatie:

 • Zoekwoordonderzoek: Identificeer zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website en doelgroep. Integreer deze zoekwoorden strategisch in je inhoud.
 • Contentoptimalisatie: Optimaliseer de inhoud van je website zodat zoekmachines de relevantie en kwaliteit ervan kunnen begrijpen. Gebruik zoekwoorden op strategische plaatsen zoals titels, koppen en meta-beschrijvingen.
 • Technische SEO: Verbeter de technische aspecten van je website om zoekmachines te helpen deze te crawlen en te indexeren. Dit omvat zaken als URL-structuur, laadsnelheid en mobielvriendelijkheid.
 • Interne links: Creëer interne links tussen pagina’s op je website om zoekmachines te helpen de hiërarchie van je website te begrijpen en gebruikers te helpen navigeren.
 • Metadata optimalisatie: Optimaliseer metadata zoals titels en meta-beschrijvingen om gebruikers aan te trekken om op de zoekresultaten te klikken.
 • Gebruikerservaring: Verbeter de gebruikerservaring van je website door te zorgen voor goede navigatie, duidelijkheid en toegankelijkheid. Dit helpt niet alleen bij SEO maar ook bij het behouden van bezoekers en het stimuleren van conversies.

.

4. Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie omvat strategieën en technieken die buiten de eigenlijke website plaatsvinden om de positie van de website in de zoekresultaten te verbeteren. Dit omvat:

 • Verkrijgen van Backlinks: Krijg links van andere websites naar jouw website. Kwalitatieve backlinks van gerenommeerde websites vergroten de autoriteit van je website en verbeteren je zoekmachine ranking.
 • Verbeteren van Sociale Media Aanwezigheid: Door actief te zijn op sociale media kanalen en je inhoud te delen, kun je je publiek vergroten en je merkzichtbaarheid verbeteren. Sociale signalen zoals likes, shares en comments spelen ook een rol bij de beoordeling door zoekmachines.
 • Optimaliseren van Lokale Vermeldingen: Voor lokale bedrijven is het belangrijk om bedrijfsgegevens consistent en correct te vermelden in online bedrijvengidsen en op Google Mijn Bedrijf. Dit vergroot de kans dat je bedrijf verschijnt in lokale zoekresultaten.

.

Waarom is de inzet van een SEO-bureau belangrijk?

SEO is essentieel voor het online succes van een bedrijf. Als een website niet goed geoptimaliseerd is, ontvangt deze weinig verkeer en behaalt het bedrijf minder online succes. Daarom is het inhuren van een SEO-specialist een verstandige investering. Een goede SEO-strategie zorgt ervoor dat een website beter presteert in zoekresultaten, meer bezoekers aantrekt en uiteindelijk meer omzet genereert.

Vaardigheden van een SEO-specialist – SEO bureau Friesland

Een SEO-specialist moet beschikken over diverse vaardigheden om succesvol te zijn:

 • Analytisch vermogen: In staat zijn om data te analyseren en inzichten te verkrijgen uit zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en websiteprestaties.
 • Technische kennis: Begrip van HTML, CSS, en andere technische aspecten van websites die invloed hebben op SEO.
 • Schrijfvaardigheid: Vermogen om kwalitatieve en relevante inhoud te creëren die zowel zoekmachines als bezoekers aanspreekt.
 • Probleemoplossend vermogen: In staat zijn om technische problemen te identificeren en op te lossen die de prestaties van de website beïnvloeden.
 • Creativiteit: Het bedenken van innovatieve manieren om de zichtbaarheid van de website te vergroten en nieuwe kansen te benutten.
  .

SEO bureau Friesland

De inzet van een SEO-specialist speelt dus een  cruciale rol in het succes van een website in de zoekresultaten van zoekmachines. Door middel van zoekwoordonderzoek, technische SEO, on-page en off-page optimalisatie zorgt de specialist ervoor dat een website beter presteert, meer verkeer aantrekt en uiteindelijk meer omzet genereert. Bedrijven die willen groeien en succesvol willen zijn in de digitale wereld kunnen niet zonder een goede SEO-strategie en de expertise van een SEO-specialist.

Het optimaliseren van je website voor zoekmachines is een continu proces dat voortdurend aandacht en aanpassing vereist. Door te investeren in een SEO-specialist, zorg je ervoor dat jouw website altijd up-to-date is met de laatste trends en technieken in zoekmachineoptimalisatie. Dit biedt een concurrentievoordeel en helpt je om de online doelen van je bedrijf te bereiken.

..

Heb je hulp nodig met jouw SEO ?

Zoek je hulp van een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?SEO bureau Friesland
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
SEO specialist Friesland

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Tjeerd Engel – SEO bureau Friesland

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?