Domain Authority

Wat betekent Domain Authority & Page Authority?

Domain Authority (vaak afgekort als DA) en Page Authority (vaak afgekort als PA) zijn termen (soort van index cijfers) die worden gebruikt in de wereld van SEO (zoekmachine optimalisatie). Het zijn waarden die ontwikkeld zijn door Moz (een bedrijf dat zich richt op SEO-analyse en SEO-tools).

De Domain Authority is de waarde voor de autoriteit van een hele website. Het is een score die varieert van 0 tot 100 en wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het aantal links naar de website, de kwaliteit van deze links, de inhoud van de website en de gebruiksvriendelijkheid van de website. Websites met een hoge Domain Authority hebben (over het algemeen) een hogere kans om hoog te scoren in zoekresultaten dan b.v. websites met een lagere DA score.

De Page Authority is daarentegen een maatstaf voor de autoriteit van een individuele webpagina op een website. Ook deze score varieert van 0 tot 100 en wordt bepaald door dezelfde factoren als bij Domain Authority, maar dan specifiek voor een enkele webpagina. Een pagina met een hogere Page Authority score (PA) heeft meer kans om hoog te ranken in zoekresultaten van b.v. Google dan een webpagina met een lagere PA-score.

Beide scores zijn geen directe rankingfactoren voor de zoekmachines (zoals Google), maar geven een indicatie hoe waarschijnlijk het is dat een website of pagina hoog scoort in zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om de Domain Authority (DA) en Page Authority (PA) van jouw website en pagina’s te verbeteren om de kans op een hogere ranking te vergroten.

Hoe verhoog je de Domain Authority en Page Authority?

Om de Domain Authority en/of  Page Authority van een website of pagina te verbeteren, zijn er verschillende factoren die je kunt inzetten of verbeteren. Onder andere:

  • Het verkrijgen van meer kwalitatieve backlinks naar jouw eigen website (van externe gerenommeerde websites met een hoge DA)
  • Het creëren van waardevolle en relevante inhoud die aantrekkelijk is voor jouw doelgroep
  • Het optimaliseren van de technische aspecten binnen jouw website, zoals de laadsnelheid en mobielvriendelijkheid
  • Het gebruik van relevante zoekwoorden in de inhoud en de meta-beschrijvingen
  • Het hebben van een goede interne linkstructuur

Het is belangrijk om te benadrukken dat Domain Authority en Page Authority slechts enkele van de vele SEO-factoren zijn die van invloed zijn op de ranking in de zoekresultaten. Andere belangrijke factoren zijn b.v; de relevantie en kwaliteit van de inhoud (leest teksten), de technische aspecten van de website en het gebruik van de juiste zoekwoorden. Het is daarom essentieel om een ‘volledige’ SEO-strategie te ontwikkelen en te blijven monitoren en optimaliseren om de ranking van jouw website te blijven verbeteren.

Meet <hier> zelf jouw Domain Authority (DA) en Page Authority (PA)
 .

Hulp nodig met jouw SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat betekend Domain Authority
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361