off-page SEO

Wat is Off-page SEO

Off-page SEO (optimalisatie) omvat alle SEO-activiteiten die buiten jouw eigen website plaatsvinden en die de ranking en zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines kunnen beïnvloeden. Het belangrijkste doel van off-page SEO optimalisatie is om de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website te vergroten door middel van linkbuilding en ‘signalen’ via Social Media.

De belangrijkste onderdelen van off-page SEO optimalisatie zijn:
.

Linkbuilding

Dit is het verkrijgen van kwalitatieve inkomende links van andere (externe) websites naar jouw eigen website. Deze links moeten afkomstig zijn van relevante en betrouwbare websites en moeten worden verkregen door middel van ‘natuurlijke’ methoden (dus niet het kopen van links).

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het omvat het verkrijgen van inkomende links van andere websites naar jouw eigen website, met als doel de autoriteit en de positie van jouw website in zoekmachines te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten links die je kunt verkrijgen. De meest waardevolle links zijn afkomstig van relevante en betrouwbare websites die al een hoge autoriteit hebben in de ogen van zoekmachines. Deze links worden ook wel ‘natuurlijke’ links genoemd, omdat ze vanzelf ontstaan wanneer andere websites jouw content nuttig of interessant vinden en er naar willen linken.

Andere vormen van links zijn bijvoorbeeld betaalde links, wederzijdse links of links van lage kwaliteit. Het is belangrijk om te weten dat zoekmachines steeds slimmer worden in het identificeren van onnatuurlijke links, en dat het verkrijgen van deze links kan leiden tot een daling van de ranking of in het ergste geval een penalty voor jouw website.

Om natuurlijke links te verkrijgen, is het belangrijk om hoogwaardige content te produceren binnen jouw site, die echt relevant is voor jouw doelgroep en die gemakkelijk deelbaar is op b.v. sociale media of andere platforms. Je kunt ook samenwerken met andere websites in jouw branche door bijvoorbeeld gastbloggen of door het bieden van nuttige informatie en bronnen die andere websites kunnen gebruiken.

In het algemeen is het verkrijgen van kwalitatieve en relevante inkomende links een belangrijk onderdeel van SEO en kan het een grote invloed hebben op de zichtbaarheid en autoriteit van jouw website in zoekmachines.

.

Social Media marketing

Door actief te zijn op sociale media en jouw inhoud te delen met jouw volgers, kun je ‘sociale signalen’ genereren die de ranking van jouw website in zoekmachines kunnen verbeteren.

Social media marketing is een belangrijk onderdeel van off-page SEO. Het omvat het gebruik van sociale media platforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram etc… om jouw merk, producten en diensten te promoten en om jouw website te promoten door middel van linkbuilding.

Het belangrijkste doel van social media marketing is om jouw merk te promoten, interactie met jouw publiek te hebben en jouw inhoud te delen om meer verkeer naar jouw website te leiden. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het delen van blogartikelen, het uploaden van video’s en afbeeldingen, het organiseren van wedstrijden en promoties en het beantwoorden van vragen en opmerkingen van jouw volgers.

Het is belangrijk om te weten dat social media marketing niet alleen een kwestie is van het posten van content en het verkrijgen van likes en volgers. Het gaat erom interactie te hebben met jouw publiek, het bouwen van relaties en het bieden van waarde. Het kan ook helpen om jouw inhoud te optimaliseren voor sociale media, zoals het gebruik van hashtags, visuals en korte berichten die gemakkelijk te delen zijn.

Daarnaast kan social media marketing ook helpen om de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website te vergroten door middel van linkbuilding. Door links naar jouw website te delen op sociale media platforms, kun je het bereik van jouw inhoud vergroten en meer verkeer naar jouw website leiden. Het is echter belangrijk om deze links op een natuurlijke manier te verkrijgen en om te voorkomen dat je overmatig linkt, omdat dit als spam kan worden beschouwd en negatieve gevolgen kan hebben voor jouw ranking in zoekmachines.

.

Gastbloggen

Dit omvat het schrijven van inhoud voor andere websites in jouw branche en het verkrijgen van inkomende links naar jouw eigen website in ruil daarvoor.

Gastbloggen is een populaire strategie voor off-page SEO die inhoudsproducenten gebruiken om hun online aanwezigheid te vergroten en hun doelgroep te bereiken door waardevolle inhoud op andere websites te publiceren.

Het proces van gastbloggen begint met het vinden van relevante websites die accepteren van gastbijdragen en met de beslissing over de inhoud van de gastblog. Dit kan onderzoek omvatten naar de interesses van de doelgroep van de website en het schrijven van een artikel dat hun interesse wekt.

Nadat het artikel is geschreven, wordt het ingediend bij de website die de gastbijdrage accepteert. Als het artikel wordt geaccepteerd, wordt het gepubliceerd op de website en kan het de doelgroep van die website bereiken. Bovendien kunnen de links die in het artikel worden opgenomen, verkeer naar de website van de gastblogger leiden en de positie in zoekmachines verbeteren door middel van linkbuilding.

Het doel van gastbloggen is tweeledig: het biedt waardevolle inhoud voor de doelgroep van de gastwebsite en helpt de gastblogger bij het opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid in hun branche en bij het verkrijgen van links naar hun website. Dit kan op de lange termijn een positief effect hebben op de ranking in zoekmachines en het bereik van de website.

Belangrijk om te weten is dat gastbloggen op een ethische manier moet gebeuren om negatieve gevolgen te voorkomen. Zoekmachines kunnen overmatig of onnatuurlijk linken beschouwen als spam en kan leiden tot een verlaging van de ranking of een penalty voor de website. Het is daarom belangrijk om alleen te linken naar relevante en kwalitatieve inhoud en om links op een natuurlijke manier te verkrijgen door middel van waardevolle inhoud.

.

Online vermeldingen en directories

Dit omvat het vermelden van jouw bedrijf in lokale directories en online vermeldingen, zoals de Gouden Gids, Yelp of Google Mijn Bedrijf.

Online vermeldingen en directories zijn belangrijke onderdelen van off-page SEO. Ze verwijzen naar de vermelding van jouw bedrijf op websites, directories en andere online platformen. Deze vermeldingen kunnen bestaan uit jouw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website-URL en andere informatie die relevant is voor jouw bedrijf.

Het doel van online vermeldingen en directories is om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten en om jouw bedrijf beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. Dit is vooral belangrijk voor lokale bedrijven, omdat online vermeldingen en directories kunnen helpen om de lokale zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Wanneer jouw bedrijf wordt vermeld op een directory of een andere website, kan dit ook helpen om de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website te vergroten. Dit komt doordat zoekmachines de informatie die op verschillende websites over jouw bedrijf wordt vermeld, gebruiken om jouw bedrijf te classificeren en te beoordelen op relevantie voor gebruikers.

.

Branding

Door jouw merk op te bouwen en jouw aanwezigheid op internet te vergroten, kun je de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website vergroten.

Branding verwijst naar de strategieën en tactieken die worden gebruikt om de reputatie, zichtbaarheid en het imago van een merk te verbeteren. Het doel van branding is om het merk meer bekendheid te geven en een positieve indruk te maken op de doelgroep.

Off-page SEO en branding kunnen elkaar versterken. Door middel van off-page SEO kan een bedrijf ervoor zorgen dat hun merk wordt weergegeven in zoekresultaten van zoekmachines en op andere websites. Het kan bijvoorbeeld gaan om vermeldingen van het bedrijf in online directories, gastbloggen op andere websites, het plaatsen van berichten op social media en het creëren van waardevolle inhoud die door anderen wordt gedeeld.

Door middel van deze off-page SEO-tactieken kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun merk wordt gezien door een groter publiek. Dit kan helpen om het merk meer bekendheid te geven en om het vertrouwen en de geloofwaardigheid van het merk te vergroten. Het kan ook helpen om het aantal verwijzingen en backlinks naar de website van het bedrijf te vergroten, wat op zijn beurt weer kan helpen om de ranking van de website in zoekmachines te verbeteren.

 

Dus… Het is belangrijk voor bedrijven om te investeren in branding en off-page SEO om ervoor te zorgen dat hun merk wordt gezien en herkend door hun doelgroep. Door waardevolle inhoud te creëren en deze te delen op verschillende platforms, kunnen bedrijven hun merk opbouwen en hun reputatie versterken..

Het is goed om te onthouden dat off-page optimalisatie niet alleen gaat over ‘het verkrijgen van zoveel mogelijk links’. Het gaat vooral om kwalitatieve links van betrouwbare bronnen en om de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website op een natuurlijke en ‘nette’ (ethische) manier te vergroten.

.

Hulp nodig met jouw Off-page SEO / Zoekmachine Optimalisatie?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Zoekmachineoptimalisatie Friesland
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?