SEO specialist Friesland

SEO specialist Friesland

SEO specialist Friesland: Een SEO-specialist is een professional op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization). Het doel van een SEO-specialist is om websites hoger te laten ranken in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het is de taak van een SEO-specialist om de website en de inhoud te optimaliseren voor zoekmachines, zodat deze beter worden geïndexeerd en beter presteren in zoekresultaten.

SEO is van cruciaal belang voor het online succes van een bedrijf. Als een website niet goed geoptimaliseerd is, zal deze niet veel verkeer ontvangen en zal het bedrijf niet veel online succes behalen. Daarom zijn veel bedrijven op zoek naar een SEO-specialist om hun website te optimaliseren en te zorgen dat ze goed presteren in zoekmachines.

In dit artikel zullen we bespreken wat een SEO-specialist doet, welke vaardigheden hij of zij nodig heeft en waarom het belangrijk is om een goede SEO-strategie te hebben.

Wat doet een SEO-specialist? (SEO specialist Friesland)

Een SEO-specialist voert een breed scala aan taken uit om ervoor te zorgen dat een website goed presteert in zoekmachines. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken die een SEO-specialist uitvoert:

 1. Keyword onderzoek

Een van de belangrijkste taken van een SEO-specialist is het uitvoeren van keyword onderzoek. Dit is het proces van het vinden van de juiste zoekwoorden waarop de website moet worden gericht. Door de juiste zoekwoorden te vinden, kan de website hoger scoren in zoekresultaten.

Het keyword onderzoek omvat vaak het gebruik van verschillende tools, zoals de Google Keyword Planner, om te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor de website. Een SEO-specialist moet ook analyseren hoe concurrenten hun zoekwoorden gebruiken en hoe populair bepaalde zoekwoorden zijn.

 1. Technische SEO

Een andere belangrijke taak van een SEO-specialist is het optimaliseren van de technische aspecten van een website. Dit omvat onder andere het optimaliseren van de URL-structuur, de laadsnelheid van de website en het verbeteren van de mobiele gebruikerservaring.

Een SEO-specialist moet ook zorgen dat de website goed wordt geïndexeerd door zoekmachines. Dit omvat het instellen van de juiste metadata en het oplossen van eventuele technische problemen die het voor zoekmachines moeilijk maken om de website te begrijpen.

 1. On-page optimalisatie

On-page optimalisatie omvat het optimaliseren van de inhoud van een website. Een SEO-specialist moet ervoor zorgen dat de inhoud van de website relevant en van hoge kwaliteit is. Dit omvat het optimaliseren van de titels, beschrijvingen en headers van de pagina’s en het toevoegen van interne links.

Een SEO-specialist moet ook zorgen dat de inhoud van de website uniek is en niet is gekopieerd van andere websites. Dit kan worden gecontroleerd. Daarnaast moet de SEO-specialist ervoor zorgen dat de inhoud van de website gemakkelijk te lezen en te begrijpen is voor zowel zoekmachines als bezoekers.

Hier zijn de belangrijkste onderdelen van On-page optimalisatie:

 • Zoekwoordenonderzoek: Het identificeren van de zoekwoorden (b.v. voor mij ‘SEO specialist Friesland’) die relevant zijn voor jouw website en jouw doelgroep. Deze zoekwoorden moeten strategisch worden geïntegreerd in jouw inhoud om zoekmachines te helpen de relevantie van jouw website te begrijpen.
 • Content optimalisatie: Het optimaliseren van jouw website-inhoud om zoekmachines te helpen de relevantie en kwaliteit ervan te begrijpen. Dit omvat het gebruik van zoekwoorden op strategische plaatsen zoals titels, koppen, afbeeldingsbeschrijvingen, meta-beschrijvingen en inhoud zelf.
 • Technische SEO: Het verbeteren van de technische aspecten van jouw website om zoekmachines te helpen deze te crawlen en te indexeren. Dit omvat zaken als URL-structuur, laadsnelheid, mobielvriendelijkheid, enzovoort.
 • Interne links: Het creëren van interne links van de ene pagina naar de andere pagina binnen jouw website om zoekmachines te helpen de hiërarchie van jouw website te begrijpen en gebruikers te helpen navigeren.
 • Metadata optimalisatie: Het optimaliseren van de metadata van jouw website, zoals titels en meta-beschrijvingen, om gebruikers aan te trekken om te klikken op de zoekresultaten.
 • Gebruikerservaring: Het verbeteren van de gebruikerservaring van jouw website, zoals navigatie, duidelijkheid, toegankelijkheid en mobiele optimalisatie. Dit helpt niet alleen bij zoekmachine optimalisatie, maar ook bij het behouden van bezoekers en het stimuleren van conversies.
  1. Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie verwijst naar de strategieën en technieken die worden gebruikt om de positie van een website in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren, die buiten de eigenlijke website plaatsvinden. Dit omvat het verkrijgen van links van andere websites, het verbeteren van de sociale media aanwezigheid en het optimaliseren van lokale vermeldingen.

Een belangrijk onderdeel van off-page optimalisatie is het verkrijgen van backlinks, wat verwijst naar het krijgen van links van andere websites die verwijzen naar jouw website. Het krijgen van kwalitatief hoogwaardige backlinks van gerenommeerde websites kan helpen om de autoriteit van jouw website te vergroten en jouw zoekmachine ranking te verbeteren.

Een andere belangrijke factor is het verbeteren van de sociale media aanwezigheid van jouw website. Door actief te zijn op sociale media kanalen en jouw inhoud te delen, kun je jouw publiek vergroten en jouw merk zichtbaarheid verbeteren. Bovendien kunnen sociale signalen, zoals likes, shares en comments, ook een rol spelen bij de beoordeling van zoekmachines van jouw website.

Ten slotte is het optimaliseren van lokale vermeldingen belangrijk voor lokale bedrijven om online zichtbaarheid te vergroten. Door jouw bedrijfsgegevens consistent en correct te vermelden in online bedrijvengidsen en Google Mijn Bedrijf, kun je de kans vergroten dat jouw bedrijf verschijnt in lokale zoekresultaten.

.

Hulp nodig met jouw SEO / Zoekmachine Optimalisatie (SEO specialist Friesland)?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?SEO specialist Friesland
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
SEO specialist Friesland

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Tjeerd Engel – SEO specialist Friesland

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361