Wat is On-page SEO

Wat is On-page SEO

On-page SEO gaat over de zoekmachineoptimalisatie binnen jouw website / webpagina. Het verwijst naar alle optimalisatietechnieken die binnen de website zelf kunnen worden uitgevoerd om zo de zoekmachinevriendelijkheid verder te verbeteren. Hierdoor krijg je een hogere posities in de zoekresultaten bij de diverse zoekmachines.

Het doel van on-page SEO is om zoekmachines ‘te helpen’ de inhoud van jouw website goed te begrijpen en te kunnen indexeren. Evenals de relevantie van de inhoud voor specifieke zoekopdrachten te bepalen. Hieronder vind je de belangrijke onderdelen die je via On-page-SEO kunt verbeteren:

  1. Content: De content (vaak de webteksten) is het belangrijkste element van on-page SEO. Het is aanbevolen om kwalitatieve en unieke inhoud te creëren (b.v. gekopieerde inhoud/teksten ziet Google als gedupliceerde content, waardoor Google daar geen waarde aan geeft). De webteksten moeten ook de belangrijkste zoekwoorden van de pagina bevatten en antwoord geven op de zoekintentie van de gebruiker.
  2. Keywords: De Keywords (dat zijn de zoekwoorden) moeten goed binnen de inhoud (lees tekst) van de webpagina zijn geplaats. Het is aanbevolen om zoekwoorden op strategische plekken in de inhoud van de pagina te plaatsen, zoals in de titel, de eerste alinea en in de diverse headings.
  3. De Titel tag: De titel tag is de HTML-titel die wordt weergegeven in de zoekresultaten. Het is belangrijk om een pakkende en informatieve titel te maken die de belangrijkste zoekwoorden van de pagina bevat.
  4. De Meta description: De meta description is de korte beschrijving van de pagina die ook in de zoekresultaten wordt weergegeven. Het is belangrijk om een beschrijving te maken die de belangrijkste informatie van de pagina samenvat en potentiële bezoekers uitnodigt om door te klikken.
  5. URL structuur: Een goede URL-structuur is belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers. Het is aanbevolen om korte en beschrijvende URL’s te maken die de belangrijkste zoekwoorden van de pagina bevatten.
  6. Headings: De Headings (koppen) worden gebruikt om de inhoud van de pagina te structureren en zijn belangrijk voor zowel gebruikers als zoekmachines. Het is aanbevolen om heading tags (H1, H2, H3, enz.) te gebruiken om de belangrijkste secties van de pagina aan te geven en zoekwoorden in te voegen waar dit relevant is.
  7. Afbeeldingen: Afbeeldingen zijn belangrijk voor de visuele aantrekkelijkheid van de pagina en kunnen ook een SEO-voordeel bieden. Het is aanbevolen om de afbeeldingsbestandsnaam te optimaliseren voor de belangrijkste zoekwoorden en een alt-tekst in te voegen die de afbeelding beschrijft.
  8. Interne links: Interne links zijn links van de ene pagina op de website naar de andere pagina op dezelfde website. Het is aanbevolen om interne links te gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren en zoekmachines te helpen de inhoud van de website beter te begrijpen.
  9. Mobielvriendelijkheid: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website mobielvriendelijk is. Dit betekent dat de website goed presteert op verschillende mobiele apparaten (zoals telefoons en tablets) en gemakkelijk is in navigeren.
  10. Snelheid: Snelheid is een belangrijke factor. Zorg dat je website niet traag laad! Een goede (snelle) hostingpartij is daarbij erg belangrijk. Vaak zijn dat niet de budget hostingpartijen… Daarnaast adviseer ik om een goede caching plugin te installeren. Dan ben je al een heel eind qua snelle site 🙂

 .

Hulp nodig met jouw SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat is On-page SEO
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361