Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding: Linkbuilding is een SEO-techniek die gericht is op het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website, met als doel het verbeteren van jouw zoekresultaten in zoekmachines zoals Google. Het idee achter linkbuilding is dat wanneer andere websites naar jouw website linken, dit een teken is dat jouw website waardevolle en relevante inhoud bevat. Dit kan resulteren in hogere zoekresultaten voor jouw website, waardoor jouw website meer zichtbaarheid krijgt en meer verkeer aantrekt.

Er zijn verschillende soorten links die je kunt verkrijgen via linkbuilding. De meest voorkomende zijn:

  1. Natuurlijke links: Dit zijn links die vanzelf ontstaan, zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer andere websites jouw content interessant vinden en hier naar linken.
  2. Handmatige links: Dit zijn links die je zelf hebt verkregen door actief te zoeken naar mogelijkheden om naar jouw website te linken, bijvoorbeeld door te netwerken met andere websites of door jouw content te promoten via social media.
  3. Zelf gecreëerde links: Dit zijn links die je zelf hebt gecreëerd op het internet door bijvoorbeeld externe blogartikelen of blogreacties achter te laten met een link naar jouw website, of door jouw website te plaatsen in een van de link-directories.

Hoewel linkbuilding een belangrijke SEO-strategie is, is het ook belangrijk om te benadrukken dat niet alle links gelijk zijn. Sommige links kunnen zelfs schadelijk zijn voor jouw zoekresultaten. Dit geldt met name voor links die zijn verkregen via ‘black hat technieken’ (black hat SEO omvat alle zoekmachine optimalisatie technieken die ingaan tegen de regels en richtlijnen van zoekmachines als Google), zoals het kopen van links. Dergelijke technieken worden gezien als manipulatief en kunnen leiden tot een lagere rangschikking of zelfs een verbanning uit zoekresultaten van zoekmachines.

In plaats daarvan is het belangrijk om te streven naar het verkrijgen van natuurlijke, relevante en hoogwaardige links naar jouw website. Dit kan worden bereikt door b.v:

  • Het creëren van waardevolle content die anderen graag willen delen en naar willen linken.
  • Het netwerken met andere websites en blog-eigenaren om relaties op te bouwen en mogelijkheden te vinden om naar elkaar te linken.
  • Het promoten van jouw content via social media, nieuwsbrieven en andere online kanalen om meer zichtbaarheid en aandacht te krijgen.
  • Het deelnemen aan online forums en communities en het delen van jouw expertise om jouw autoriteit en reputatie op te bouwen en zo meer links te verdienen.
  • Het gebruik van (link)directories en andere relevante bronnen om jouw website te promoten en jouw linkprofiel te verbeteren.

Linkbuilding is een belangrijke SEO-strategie die kan helpen jouw zoekresultaten te verbeteren en meer verkeer naar jouw website te genereren. Het is echter belangrijk om te streven naar het verkrijgen van natuurlijke, relevante en hoogwaardige links, en om weg te blijven van manipulatieve of spammy technieken die schadelijk kunnen zijn voor jouw zoekresultaten.

 .

Hulp nodig met linkbuilding of jouw SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Wat is linkbuilding
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?