ssl belangrijk

Is een SSL certificaat belangrijk voor je SEO?

Is een SSL certificaat (het slotje op jouw website) belangrijk voor je SEO? kort gezegd Ja… Het SSL certificaat (Secure Sockets Layer) is een van de rankingfactoren binnen de SEO (Search Engine Optimization) en zorgt dus voor een betere score in Google. Het SSL is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat de gegevens die tussen de website en de bezoeker worden verstuurd, versleuteld en beveiligd worden uitgewisseld, zoals inloggegevens, mailformulieren en betalingsgegevens.

Zoekmachines zoals Google hechten veel belang aan de veiligheid van websites en hun gebruikers. Google geeft daarom voorrang aan websites die gebruik maken van SSL. Dit betekent dat als jouw website geen SSL heeft, deze lager kan scoren in de zoekresultaten van Google dan websites die wel SSL gebruiken.

Bovendien geven diverse browsers zoals Google Chrome, FireFox en Safari een waarschuwing aan de bezoekers, als een website geen SSL certificaat heeft. Ze ontmoedigen de bezoekers om de (onveilige) website te bezoeken. Dit kan leiden tot een hogere bounce rate (het percentage bezoekers dat op je site landt en vertrekt zonder een tweede pagina te bekijken) en dus een negatieve invloed op jouw SEO-resultaten. Daarom is het essentieel om SSL te gebruiken op jouw website om zowel de veiligheid als de SEO-prestaties te verbeteren.

Je kunt SSL verkrijgen via jouw hostingprovider of via een SSL-certificaatautoriteit.

 .

Hulp nodig met jouw SSL of SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?SSL belangrijk
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361