mobielvriendelijke website

Is een mobielvriendelijke website is essentieel voor SEO?

Een mobielvriendelijke website is essentieel voor SEO (Search Engine Optimization) omdat zoekmachines, zoals Google, prioriteit geven aan sites die geschikt zijn voor mobiel gebruik. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw mobielvriendelijke website ook SEO-vriendelijk is:

  1. Zorg voor een responsief design: Zorg ervoor dat jouw website zich aanpast aan de grootte van het scherm van de gebruiker, ongeacht of dit een desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon is. Dit wordt een ‘responsief design’ genoemd.
  2. Verbeter de laadtijd: Zorg ervoor dat jouw website snel laadt op mobiele apparaten. Dit kan door bijvoorbeeld het optimaliseren van afbeeldingen en video’s, het verminderen van de grootte van de pagina’s en het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken.
  3. Optimaliseer de inhoud voor mobiele apparaten: Zorg ervoor dat de inhoud van jouw website gemakkelijk te lezen en te navigeren is op mobiele apparaten. Maak de tekst groter en verminder de hoeveelheid tekst op de pagina’s.
  4. Gebruik mobielvriendelijke technologieën: Gebruik technologieën die mobielvriendelijk zijn, zoals HTML5 en CSS3. Vermijd het gebruik van Flash, omdat dit niet wordt ondersteund door veel mobiele apparaten.
  5. Zorg voor een gebruiksvriendelijke navigatie: Maak de navigatie van jouw website gemakkelijk te gebruiken op mobiele apparaten. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een hamburgermenu.
  6. Maak gebruik van metadata: Zorg ervoor dat de metadata van jouw website, zoals de paginatitel en beschrijving, zijn geoptimaliseerd voor mobiele zoekopdrachten.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw mobielvriendelijke website goed presteert in zoekmachines en een positieve gebruikerservaring biedt voor mobiele gebruikers.

 .

Hulp nodig met jouw website of SEO?

Zoek je een SEO specialist? Een betaalbar zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO?

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?mobielvriendelijke website
Door mijn brede kennis en 25 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 25 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO).Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361

× Hoe kan ik je helpen?