Freelance SEO specialist

Freelance SEO specialist

Een freelance SEO specialist is iemand die gespecialiseerd is in het optimaliseren van websites voor zoekmachines zoals Google en Bing. SEO (Search Engine Optimization) is een belangrijk onderdeel van online marketing en wordt steeds belangrijker voor bedrijven die online aanwezig willen zijn. In dit artikel bespreken we wat een freelance SEO specialist doet en waarom het inhuren van een zoekmachine optimalisatie professional een goede investering kan zijn.

Wat doet een freelance SEO specialist?

Een freelance SEO specialist richt zich op het optimaliseren van websites om zo een hogere ranking te krijgen in de zoekmachines. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren zoals de inhoud van de website, de techniek en de autoriteit van de website. Een SEO specialist kan op verschillende manieren bijdragen aan het verbeteren van de online vindbaarheid van een bedrijf. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  1. Zoekwoordenonderzoek

Een belangrijk onderdeel van SEO is het kiezen van de juiste zoekwoorden. Een freelance SEO specialist kan hierbij helpen door een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Hierbij wordt onderzocht welke zoekwoorden relevant zijn voor het bedrijf en waarop de doelgroep zoekt. Vervolgens kan er gekeken worden naar de concurrentie op deze zoekwoorden en hoe er op deze zoekwoorden kan worden ingespeeld.

  1. Technische optimalisatie

Naast het kiezen van de juiste zoekwoorden, is ook de technische optimalisatie van een website belangrijk. Een freelance SEO specialist kan kijken naar de techniek achter de website en deze optimaliseren voor de zoekmachines. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de snelheid van de website, de mobielvriendelijkheid en de structuur van de website.

  1. Content optimalisatie

Naast de techniek van de website is ook de inhoud van de website belangrijk voor SEO. Een freelance SEO specialist kan hierbij helpen door de inhoud van de website te optimaliseren voor de zoekmachines. Hierbij wordt gekeken naar de relevantie van de inhoud, de leesbaarheid en de gebruikte zoekwoorden. Ook kan er gekeken worden naar de interne linkstructuur van de website.

  1. Linkbuilding

Een belangrijk onderdeel van SEO is linkbuilding. Hierbij wordt er gezorgd voor links van andere websites naar de eigen website. Een freelance SEO specialist kan hierbij helpen door te zorgen voor kwalitatieve links van andere websites. Hierbij wordt gekeken naar de relevantie van de andere website en naar de autoriteit van deze website.

 

Waarom een freelance SEO specialist inhuren?

Het inhuren van een zoekmachine optimalisatie professional kan verschillende voordelen hebben voor een bedrijf. Hieronder worden een aantal redenen genoemd waarom het inhuren van een zoekmachine optimalisatie professional een goede investering kan zijn:

  1. Expertise

Een freelance SEO specialist heeft vaak veel ervaring en expertise op het gebied van SEO. Hierdoor kan er snel en efficiënt worden gewerkt aan het verbeteren van de online vindbaarheid van een bedrijf. Een goede SEO specialist heeft kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SEO en weet welke strategieën het beste werken voor het bedrijf.

  1. Tijd

SEO is een tijdrovende bezigheid. Het inhuren van een freelance SEO specialist kan ervoor zorgen dat het bedrijf zich kan richten op de corebusiness, terwijl de SEO specialist zich bezighoudt met het optimaliseren van de website. Dit kan tijd en energie besparen en ervoor zorgen dat het bedrijf zich kan concentreren op het verbeteren van de dienstverlening en het vergroten van de omzet.

  1. Kostenbesparing

Een freelance SEO specialist kan een kosteneffectieve oplossing zijn in vergelijking met het inhuren van een fulltime SEO specialist of het uitbesteden van SEO aan een bureau. Een zoekmachine optimalisatie professional kan worden ingehuurd voor een specifiek project of voor een bepaald aantal uren per maand. Hierdoor kan het bedrijf geld besparen op salariskosten en andere kosten die gepaard gaan met het in dienst nemen van een nieuwe medewerker.

  1. Resultaten

Een goede freelance SEO specialist kan zorgen voor meetbare resultaten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van hogere rankings in de zoekmachines, meer organisch verkeer naar de website en uiteindelijk meer conversies en omzet. Een zoekmachine optimalisatie professional kan ook rapportages en analyses bieden om de voortgang van het SEO project te volgen en waar nodig aanpassingen te doen om de gewenste resultaten te bereiken.

  1. Flexibiliteit

Een freelance SEO specialist kan flexibel werken en zich aanpassen aan de behoeften van het bedrijf. Hierdoor kan er snel worden geschakeld bij veranderingen in de markt of bij veranderingen op de website. Een zoekmachine optimalisatie professional kan ook inspelen op seizoensgebonden veranderingen in het zoekgedrag van de doelgroep en hierop anticiperen.

Conclusie

Een freelance SEO specialist kan een waardevolle aanvulling zijn op het team van een bedrijf. Het inhuren van een zoekmachine optimalisatie professional kan leiden tot hogere rankings in de zoekmachines, meer organisch verkeer naar de website en uiteindelijk meer conversies en omzet. Door de expertise, tijd- en kostenbesparing, meetbare resultaten, flexibiliteit en aanpassingsvermogen kan het inhuren van een zoekmachine optimalisatie professional een goede investering zijn voor bedrijven die online aanwezig willen zijn en willen groeien.

.

Hulp nodig met jouw SEO / zoekmachine optimalisatie?

Zoek je een zoekmachine optimalisatie professional? Een betaalbare zelfstandige? Die je kan helpen met jouw SEO? Dan kan ik je helpen!

Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

Wie ben ik?Freelance SEO specialist
Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw bedrijf te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie – SEO

info@tjeerdengel.nl
06 – 119 52 361

.

SEO Offerte aanvragen

Door Tjeerd Engel

Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361